0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stadion u Subotici dobija semafor i nove stolice

Objavljeno: 18.09.13 u 16:10
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pokrajinski sekterarijat za sport i omladinu odobrio je subotičkoj lokalnoj samoupravi dva miliona dinara za nabavku novog semafora za Gradski stadion u tom gradu. Kako je novinarima izjavio član Gradskog veća Subotice Nemanja Simović, nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora sledi procedura izbora izvođača radova.

„Sada se sasvim realno može očekivati da do utakmice sa Crvenom zvezdom na proleće (5. april 2014. godine), kako je bilo planirano, semafor bude postavljen i stavljen u funkciju“ – rekao je Simović.

On je dodao da će resor za sport Grada Subotice u januaru raspisati tender za postavljanje novih stolica na celoj dužini zapadne tribine.

„Posebno raduje da pored pokrajinskih struktura i Fudbalski savez Srbije ima nameru da deo sredstava koje u vidu pomoći dobija od UEFA usmeri na uređenje stadiona u Subotici“ – dodao je Simović, koji je napomenuo da radovi na uređenju stadiona traju već mesec dana, tačnije od momenta kada je subotička lokalna samouprava preuzela upravljanje nad ovim objektom.

Kompletno se renovira ulaz na zapadnu tribinu stadiona, zamenjeni su i popravljeni svi oluci na zapadnoj tribini, a u toku je farbanje zaštitne ograde, kao i samih tribina.

Pored toga, po Simovićevim rečima, radi se i rekonstrukcija travnate podloge na terenu, gde je posejana nova količina kvalitetne trave i bačena neophodna količina đubriva, a osposobljeni su i ofarbani odvodni kanali oko samog terena i zamenjene bunarske pumpe za vodu. Gradski stadion za svoje nastupe koriste muški i ženski Fudbalski klub i Atletski klub „Spartak“.

Stadion koji trenutno ima kapacitet od 13.000 mesta, ranije je mogao da primi oko 28.000 ljudi. Izgrađen je 1936. godine, dok je poslednju veću rekonstrukciju imao 1978. godine.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter