3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Tole nudi novi ugovor Mihajloviću

Objavljeno: 08.09.13 u 22:31
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kada je dolazio na mesto selektora reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović nije želeo da potpiše četvorogodišnji već samo dvogodišnji ugovor uz objašnjenje da neće nastaviti rad ukoliko ne odvede držani tim na Mondijal u Brazilu. Kako je sada već jasno da ćemo Svetsko prvenstvo svi zajedno gledati samo na TV-u Mihajlović je trebalo da ispuni svoje obećanje, ali novi šok stiže sa Terazija. Naime, čelnici Fudbalskog saveza Srbije planiraju da uskoro sednu za sto sa selektorom  i ponude mu nastavak saradnje do 2016. godine, saznaje dnevni list Sport.

„Razgovaraćemo sa Mihajlovićem i predočiti mu naše viđenje stvari. Uradićemo analizu pređenog puta, čuti, naravno, i njegovo mišljenje. U ovom trenutku veoma smo blizu odluke da mu ponudimo nastavak saradnje do EP 2016. u Francuskoj“ – rekao je predsednik Saveza Tomislav Karadžić.

Publika je uprkos tome što Hrvatska nije pobeđena igrače sa terena ispratila aplauzom, a u prilog Mihajloviću idu i solidna partija u duelu sa Kolubijom kao i pobede nad Velsom i Škotskom, dok mu se zamera tvrdoglavost u opdređenim situacijama.

„Neke od čestitaka koje su nam stigle su me baš prijatno iznenadile, a dolazile su sa “visokog mesta”. I nisu se samo odnosile na igru naše reprezentacije, nego i pristup, disciplinu momaka koji su sportski, dostojanstveno podneli nepravdu od strane glavnog sudije. I to je uticaj selektora Mihajlovića“ – ne ostavlja dilemu Tomislav Karadžić.

„Javnost je bila za njegov dolazak na kormilo reprezentacije, ali shodno našem mentalitetu koji priznaje samo sve i odmah, došlo je do osuda i kritika, pre svega zbog toga što je izostao rezultat. Ali, i nekih stvari koje nemaju veze sa reprezentacijom. Mi smo još tada rekli da nam je cilj plasman na jedno od dva velika takmičenja, svesni da će Mihajlović podmladiti ekipu, zahvaliti se iskusnim igračima koji su mnogo dali reprezentaciji. Mislim tu na kapitena Stankovića, Jovanovića, Pantelića, Žigića, Krasića…“

Srbija je, dakle, krenula putem koji je uspešno prošla Belgija, sada superiorni lider kvalifikacione grupe.

„Mišljenja smo da je Mihajlović uradio dobru stvar, nacionalnom timu podario mnogo novih imena koja su nam garant da ćemo u narednim kvalifikacionim ciklusima lakše pronalaziti put do završnice velikih takmičenja. Pa, Belgiji je trebalo mnogo više vremena kako bi danas bila na dobrom glasu, a veliki broj priznatih stručnjaka danas Mihajlovićevom timu predviđa dane koje bi poželeo svaki nacionalni savez.“

Istina, ima onih koji žele da vide Mihajloviću leđa i promene na kormilu reprezentacije…

„Uglavnom su to isti oni koji su do juče napadali FSS i tražili upravo da Mihajlović postane selektor. Sada iz njima poznatih razloga traže smenu istog, a navodno sve zbog brige za budućnost srpskog fudbala. Upravo zbog te brige mi želimo kontinuitet i nastavak saradnje sa čovekom koji je na dobrom putu da reprezentaciji vrati poštovanje“ – zaključio je Tomislav Karadžić.

hotsport.rs/sport

0
0

3 Komentara

  1. E moj prijatelju teoretičaru. Vidić se davno pre Mihajlovića oprostio od reprezentacije, dok je Stanković to uradio nešto kasnije…

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo! Podržavam 100%… Ko god radi u fudbalu i ume da prepozna šta je Miha do sada uradio sa ekipom, zna da je ovo odličan potez! Vraćen je kult reprezentacije, igra se požrtvovano, i što je najbolje već se igra poprilično dobro, obzirom na brojne promene i veliku smenu generacije… Ovo su deca od 20 god, i ovim tempom će za 3-4 god već da kidaju, a narednih 10 da dominiraju!

    0
    0
    Odgovori
    • Veliki poznavaoce fudbala, da li je odlican potez to sto se selektor odrekao Stankovica i Vidica i ako su mogli da iznesu jos ovaj ciklus(mogao je da ih ubedi), da li je odlican potez to sto je otstranio realno naseg trenutno najboljeg igraca jer ne peva himnu(decko je inace fudbaler ne clan filharmonije,a mozda i ne zna tekst,sto nije strasno jer ga ne znaju i mnogi „veliki srbi“), jel odlican potez pozivanje Matica tek kad je „mas otisla u propas“, jel odlican potez to sto je Antic smenjen nakon „Neuspeha i suspenzije od 3-4 meca“ (taj neuspeh ce biti tesko dostignuce ako ovako nastave…), jel odlican potez i pravljenje kulta dovodjenje igraca u repku koji treba da se prodaju tamo negde za koji milion ili par stotina hljada pa niko vise ne cuje za njih???? O veliki poznavaoce fudbala…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter