0
Fudbal

Ašćerić: Želim da imam još uspešniju sezonu

Objavljeno: 29.06.13 u 09:40

2

Mladi srpski fudbaler Nikola Ašćerić iza sebe ima vrlo uspešnu sezonu. Ovaj 22-godišnji napadač je sa ekipom Grblja zauzeo visoko četvrto mesto u šampionatu Crne Gore. Ašćerić je pored timskog rezultata imao odličan individualni učinak.

-Jako sam zadovoljan prethodnom sezonom, mom ličnom uspehu je dosta doprineo i jak kolektiv koji imamo, mislim da je 12 golova i tri asistencije na 15 utakmica zaista dobar rezultat. Nadam se da ću u narednoj sezoni biti još bolji – rekao je Ašćerić.

Ovaj mladi fudbaler je u svojoj kratkoj karijeri promenio veliki broj klubova.

-Prošao sam mlađe kategorije Zvezde, Rada i Radničkog sa Novog Beograda, a na kraju omladinske lige sa Radničkim sam bio i najbolji strelac takmičenja sa 19 golova. Što se tiče seniorskih timova, jedan kraći period sam igrao za Zemun, posle toga za Donji Srem, odakle sam otišao u Albaniju gde nisam nešto preterano igrao. Uslovi su bili loši pa sam ubrzo otišao i prešao u Grbalj gde su prvih šest meseci bili kako sam mogao samo da poželim – rekao je Ašćerić.

Centarfor visok 193 centimetara i korpulentne građe smatra da to može često da mu bude velika prednost.

-Ne mogu da kažem da je presudno, ali u nekim momentima je vrlo bitno. Trudim se da uvek budem jači, u svakom skoku i duelu sa protivničkim igračima – kaže Ašćerić.

Jedan deo omladinske karijere Ašćerić je proveo u Crvenoj zvezdi, sa kojom nije uspeo da se dogovori oko uslova za dalju saradnju.

-Bio sam u generaciji ’91, koja zbog pogrešnih odluka čelnika nije uspela da dostigne svoj potencijal. Neki su otišli u inostranstvo da tamo pronađu svoju sreću – rekao je Ašćerić.

Mladi centarfor je rekao i kakvi su mu planovi za budućnost.

-Za sada ne znam ništa konkretno, ima ponuda ali ne žurim. Za mene lično u ovom trenutku je najbitnije da se dobro fizički pripremim i da u narednoj sezoni ponovim ono što sam uradio u prethodnoj. Nadam se da ću biti još bolji – zaključio je Ašćerić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter