0
Domaći fudbal

Otvoren letnji kamp Partizana

Objavljeno: 17.06.13 u 13:12

Untitled-2

Letnji omladinski kamp fudbalskog kluba Partizan „Put do najvećih“ počeo je danas sa radom i trajaće do 29. juna u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Mališani rođeni od 2001. do 2005. godine, njih 110 treniraće u dve smene po programu šestrostukog šampiona Srbije.

Direktor omladinske škole crno-belih Momčilo Vukotić istakao je da je cilj kampa da promoviše klub i u novim naraštajima pronađe naslednike za sadašnje prvotimce.

„Partizan je u poslednjih 10 godina pokazao da zna da se osloni na omladinsku školu, koja je stalni izvor igrača za prvi tim. I sada je takva situacija, veliki broj fudbalera je upravo ponikao u našoj školi. Želimo da nastavimo sa takvom praksom, da u svakoj generaciji bude jedan ili nekoliko igrača koji će se priključiti seniorima“, rekao je Vukotić Tanjugu.

On je dodao da je Partizan slične kampove organizovao širom Srbije i u regionu i da je želja kluba da škola u Beogradu postane tradicija.

„Deca će imati priliku da trenerima pokažu talenat i umeće, nadam se da će pojedinci skrenuti pažnju na sebe i postati članovi naše omladinske škole“, poručio je Vukotić.

Budućim fudbalerim dobrodošlicu je poželeo i sportski direktor Partizana Albert Nađ.

„Vi ste mladi i verovatno većina ne zna da je Momčilo Vukotić živa legenda Partizana. Želja svih nas u klubu je da pokušate da ga prestignete. Nadam se da će te se lepo provesti, napredovati i da će vam treneri preneti adekvatno fudbalsko zanjenje“, rekao je Nađ.

Omladinska škola Partizana poznata je po stvaranju igrača, a pre par godina Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je da se klub iz Humske nalazi na drugom mestu u Evropi, odmah iza holandskog Ajaksa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter