0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Mihajlović: Nećemo menjati stil igre

Objavljeno: 06.06.13 u 20:13
Foto: starsport
FOTO: STARSPORT

Na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu, u petak, 7. juna (20.45) fudbalske reprezentacije Belgije i Srbije, odigraće utakmicu u okviru grupe 1 kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Tim povodom, održana je zvanična konferencija za medije reprezentacije Srbije na kojoj su govorili selektor Siniša Mihajlović odnosno reprezentativci Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

„Ne menjamo naš stil igre bez obzira na protivnika. Igramo napadački, agresivno, uz kratke pasove i napadanje prostora. Neke utakmice odigrali smo bolje, neke lošije, ali to je normalno za mlade igrače kakvih ima dosta u reprezentaciji. Ostajemo pri opredeljenju koje smo imali i u utakmici protiv Belgije. Optimizam imam uvek pred utakmicu. Ne postoji ni trener ni igrač koji ide na utakmicu sa mislima o porazu. Tako je uvek bilo. Naše opredeljenje nikad nije bilo da ne izgubimo već da pobedimo utakmicu. Ali, pobeda zavisi od mnogih faktora. Znam da smo zaslužili više, ali znam da se u fudbalu pamti samo rezultat. Nadam se dobroj partiji i rezultatu u Briselu“, izjavio je selektor „orlova“ Siniša Mihajlović.

Kapiten Branislav Ivanović sa mnogo poštovanja govori o selekciji Belgije.

„Belgija ima izuzetno kvalitetan tim, individualno mnogo jak, a istovremeno uklopljen u snažan kolektiv. Mi, ipak, treba da budemo koncentrisani na nas i našu igru. Svi znamo kako je mogla da se završi utakmica protiv Belgije u Beograd i na tome gradim optimizam da možemo da igramo i da im pariramo u Briselu. U klubu igram sa trojicom-četvoricom reprezentativaca Belgije i priznali su da nisu očekivali tako mladu i poletnu ekipu u Beogradu. Sve je moglo da bude i pozitivno za nas, nažalost nije, ali to je neka ideja kako bi trebalo da igramo protiv selekcije Belgije. Nijednu utakmicu za reprezentaciju niko od igrača nije odigrao bez pritiska ili tenzije. Tako je i sada bez obzira na poziciju na tabeli. Za nas je jako važno, to često ponavljam, da razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. O pritisku pre utakmice ne treba razmišljati“, rekao je Ivanović.

I zamenik kapitena naše reprezentacije, Aleksandar Kolarov, veruje u podvig u Briselu.

„Mnogo bitna utakmica za nas. Posle negativnih rezultat, pobedili smo Škotsku u poslednjoj utakmici, pokušaćemo i Belgiju. Pričao sam više puta sa Vensanom Kompanijem o utakmici u Beogradu. Znao je da imamo podmlađenu ekipu, ali nije očekivao takav otpor i složili smo se da je rezultat bio previsok. U Briselu je drugačija situacija. Svaka utakmica je priča ze sebe, ali pritisak i odgovornost ostaju. Možda nam je ovo poslednja šansa za plasman na Mondijal, ali verujem da možemo da pobedimo Belgiju uprkos evidentnom kvalitetu njihovog tima“, zaključio je Kolarov.

Posle šest mečeva u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu Belgijadeli prvo mesto sa Hrvatskom sa 16 osvojenih bodova, dok se Srbija nalazi na trećem mestu sa 7 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter