0
Domaći fudbal

Sa Pintu: Derbi je praznik sporta

Objavljeno: 17.05.13 u 15:17

sa-pintu-milijas

Nešto više od 24 časa ostalo je do početka utakmice sezone koja se sutra u okviru 28. kola igra na stadionu u Humskoj. Partizan ima prednost na tabeli izraženu sa dva boda, dok je sa druge strane najtrofejniji srpski klub nanizao osam pobeda i ukoliko i sutra trijumfuje biće veoma blizu osvajanja prvenstva.

Trener Rikardo Sa Pintu i kapiten Nenad Milijaš raduju se prazniku fudbalu i ističu da je ekipa sa Marakane maksimalno spremna za duel odluke.

„Očekuje nas specifična utakmica iz mnogo razloga. Sa osam vezanih pobeda došli smo u situaciju da napravimo veliki rezultat. Večiti derbiji su susreti u kojima se rađaju veliki igrači i timovi. Tokom nedelje smo radili naporno i prezadovoljan sam pripremom meča“ – rekao je Portugalac i dodao da su crno-beli organizovan tim koji koji ima mnogo dobrih fudbalera, samim tim i dosta opcija oko sastavljanja startnih 11.

„Poručio sam svojim igračima, da od njih tražim da uživaju u fudbalu, i da sutra ne idu u rat, već da je derbi prvenstveno praznik sporta. Svaki fudbaler voli da igra ovakve utakmice, posebno kada imaju priliku da pobedom uđu u istoriju kluba. Naš cilj je osvajanje tri boda. Nadam se i dobrom suđenju, i želim arbitrima puno sreće. Znam i da će nam navijači pružiti veliku podršku sa tribinama koja nam je neophodna. Neka veruju u nas, neka nas bodre svih 90 minuta, neka vreme posvete samo nama, a mi ćemo sve uraditi da im na podršku odgovorimo poklonom u vidu pobede“ – istakao je Rikardo Sa Pintu.

Najiskusniji u taboru crveno-belih Nenad Milijaš iza sebe u toku dva boravka na Marakani ima mnogo odigranih derbija, i što je još važnije pobeda. Neretko je kapiten umeo golovima i asistencijama da reši mečeve protiv crno-belih.

„Sutrašnja utakmica za nas je meč sezone. Zaslužili smo je serijom pobeda i došli u situaciju da možemo da preteknemo komšije i dva kola pre kraja izbijemo na prvo mesto. Atmosfera u svlačionici je odlična, i svi se radujemo derbiju“ – kazao je Milijaš.

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je da za utakmicu na stadionu u Humskoj može da računa na sve igrače. U dosadašnjoj karijeri Portugalac je iako je kratak period u trenerskom poslu sa klupe predvodio svoj tim u mnogim bitnim utakmicama.

„I kao igrač i sada kao trener svaki minut sam posvećen fudbalu. Nikada mi se nije desilo da sa 70 ili 80 posto koncentracije pripremam utakmicu. Uvek dajem sve od sebe, a isto tražim i od svojih igrača – da daju svoj maksimum, da budu, borbeni, da pokažu karakter i strast. Mislim samo o svom timu, i nikada ne kalkulišem. Verujem da ćemo biti fokusirani i ostvariti pobedu. Protekle nedelje nisam kritikovao, već upozoravao igrače na neke stvari, i uvek ću stati iza njih. Ove nedelje smo bili odlični na treninzima i u derbi ulazimo ne sto, već hiljadu posto spremni“ – konstatovao je Sa Pintu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter