0
Evropske lige

Radovanović: A bio sam mu kao stariji brat

Objavljeno: 09.05.13 u 13:04

ivan-radovanovic

Srpski reprezentativac Ivan Radovanović kaže da je šokiran reakcijom saigrača Marka Livaje, koji ga je na treningu udario pesnicom u glavu. Više od samog udarca, veznog igrača Atalante zabolelo je to što se u prethodnom periodu prema 19-godišnjem Hrvatu ponašao zaštitnički, kao stariji brat.

„Posle jednog duela na treningu, on mi se uneo u lice. Kada sam pokušao da se odmaknem i okrenem od njega, pesnicom me je pogodio u vilicu. Sreća da sam bio okrenut, jer da me je udario u nos, sigurno bi ga polomio“ – kaže Radovanović, koji je bio potpuno zatečen ovakvom reakcijom hrvatskog fudbalera.

A i kako ne bi, kada je upravo Radovanović bio najzaslužniji što Atalanta ranije nije suspendovala Livaju. Pre mesec dana Hrvat je se na treningu drsko obratio treneru, čak je i pokušao fizički da se obračuna sa njim. Tada je 5-6 prvotimaca Atalante zahtevalo da se odstrani iz ekipe, ali je srpski reprezentativac stao u njegovu odbranu sa željom da se pomogne mladiću i da se razgovorom eliminišu nepristojni maniri.

„Ne znam šta mu se dogodilo. Meni zaista nije bitno da li je neko Srbin, Hrvat ili neke treće nacionalnosti. Prihvatio sam ga kao najrođenijeg. Vozio ga na treninge i vraćao kući, iako živim na potpuno drugom kraju grada. Pričao mu i savetovao ga da smiri narav, da pokuša da sve to pretoči u pozitivnu energiju i da se fokusira na teren, jer što se fudbalskih kvaliteta tiče, zaista je fantastičan, ali karakterno i ljudski je očigledno ispod svakog kriterijuma. Nisam mogao da verujem kada sam ga video da mi se smeje, dok sam krvavog lica išao u ambulantu. Stvarno sam se razočarao. Takvim osobama nije mesto u fudbalu“ – ističe Radovanović.

Uprava Atalante odlučila je da posle incidenta suspenduje Livaju i da ga ovog leta vrati u Inter, odakle je zimus došao na pozajmicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter