0
Domaći fudbal

Bomba košta jedan meč bez prisustva publike

Objavljeno: 09.05.13 u 14:34

13673179396007

Danas je u prostorijama Sportskog centra FS Srbije održana sednica Disciplinske komisije FS Srbije, a kojom je predsedavao Slobodan Pajović, predsednik Komisije. Ovom prilikom donesene su odluke povodom incidenata viđenih na utakmicama 23. kola Jelen Super lige između Vojvodine i Slobode Point (2:2), odigrane 13. aprila u Novom Sadu, i 25. kola između Novog Pazara i Partizana (0:0), a koja je odigrana 28. aprila u Novom Pazaru.

Na današnjem sastanku članovi Disciplinske komisije su najpre saslušali trenera Slobode Point Ljubišu Stamenkovića, koji je i ovom prilikom izjavio da nije bilo fizičkog kontakta i napada na njega po završetku utakmice na Stadionu „Karađorđe“. Međutim, delegat meča Nenad Nikolić je i danas tokom saslušanja pred članovima Disciplinske komisije ponovio izrečeno u prvom izveštaju, a reč je o tome da je Stamenković „ovlaš udaren otvorenom šakom u predelu potiljka“. Članovi Disciplinske komisije su detaljno pregledali kompletnu dokumentaciju prikupljenu u ovom slučaju. Konstatovano je da je u restriktivnom prostoru bio veliki broj neidentifikovanih osoba. Na osnovu svih činjenica, prihvaćen je stav službenih lica FS Srbije na ovoj utakmici i izrečena je disciplinska mera kažnjavanja FK Vojvodina u iznosu od 1.000.000 dinara.

Takođe, prikupljena je i adekvatno analizirana dokumentacija  sastavljena od niza izveštaja sa utakmice Novi Pazar – Partizan. Uvidom u dokumentaciju konstatovano je da je viđena izuzetno loša organizacija meča. Usled toga, kao i činjenice da su navijači Novog Pazara gađali navijače Partizana kamenjem i drugim eksplozivnim sredstvima, FK Novom Pazaru su izrečene mere zabrane odigravanja jedne utakmice pred navijačima na svom stadionu i finansijska kazna u iznosu od 500.000 dinara. Po toj osnovi, Novi Pazar će dočekati Vojvodinu u nedelju, 12. maja, u okviru 27. kola Super lige bez prisustva gledalaca. Takođe, zbog neprimerenog ponašanja igrača svog kluba tom prilikom kažnjen je i FK Partizan sa 350.000 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter