0
Domaći fudbal

FOTOT:STARSPORT

Sa Pintu: Zvezda igra sporo, a igrači se ne služe inteligencijom

Objavljeno: 22.04.13 u 21:17
FOTOT:STARSPORT
FOTOT:STARSPORT

Vreme je da Rikardo sa Pintu svede prve fudbalske utiske iz Srbije. Portugalski trener na klupi Crvene zvezde za sada je ne poražen, ali je primetna oscilacija u igri njegove ekipe. Razolga za to ima mnogo, od loših terena, preko navika dimaćih fudbalera.

„Srpskom fudbalu nedostaje kvalitet, fale mu dobri igrači i igra je spora. Polazim od moje ekipe i priznajem, Zvezda igra sporo, a ekipi nedostaje agresivnost u meri koju bih želeo. Drago mi je da vidim volju među mojim igračima da nešto promene, ali imam utisak da ne prepoznaju trenutke i situacije kada treba da pritisnu i zaigraju jače i agresivnije“  istakao je Pinto.

Osvrnuo se Portugalac potom na pristup koji naši igrači imaju tokom utakmice i na treninzima.

„Većina igrača u Srbiji ne koristi glavu dok igra. Ne služe se sopstvenom inteligencijom, a pritom im nedostaju disciplina i ozbiljnost na treninzima. Jednostavno, primećujem manjak profesionalizma. Ne mogu da razumem da neko gleda u sat dok trening traje, a i to se ovde dešava.“

Da bi konretnije objasnio kako izgleda rad u Srbiji, Sa Pintu je „plastično“ rekao da „previše vremena troši na nebitne stvari“.

„Po tri-četiri puta ponavljam nešto što je dovoljno reći jednom. Jer kad trener nešto kaže to treba da bude poslednja i da se sluša bez pogovora. Razumem probleme, pogotovo finansijske, ali svako mora da uzme odgovornost za svoju igru i odnos prema radu. Generalno, jesam zadovoljan ekipom koju imam, ali osećam da kada im ne bih non-stop ponavljao neke stvari, oni ne bi odradili sve što im kažem.“ rekao je trener crveno – belih za Večernje novosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter