0
Evropske lige

Sent Etjen ponovo osvaja trofeje

Objavljeno: 20.04.13 u 22:54

stetjen-ren-ligakup

Posle pune 22 godine slavni Sent Etjen je osvojio jedan trofej pošto su fudbaleri ovog kluba u finalu Liga Kupa Francuske pred prepunim stadionom „Francuska“ u predgrađu Pariza savladali ekipu Rena sa 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na meču postigao je Brazilac Brandao još u 19. minutu, a mogao je još neki put da se upiše u listu strelaca da je iskoristio neki od brojnih kontranapada u završnici meča. Potpuno logično „zeleni“ su u drugom delu utakmice branili stečeno vođstvo i to su vrlo dobro radili pošto Ren do same završnice nije imao ozbiljniju priliku da dođe makar do izjednačenja. Tri minuta pre kraja meča Dijalo je volej udarcem pokušao da donese produžetke Renu, ali da do njih ne dođe pobrinuo se golman Sent Etjena – Rufije.

Sent Etjen je starijim ljubiteljima fudbala ostao u pamćenju kao klub za koji je svojevremeno branio Ivan Ćurković i koji je u sezoni 1975/76 igrao u finalu tadašnjeg Kupa šampiona, ali poslednju od 10 šampionskih titula ovaj klub je osvojio u sezoni 1980/81.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter