0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Babić: „Strpljivo čekam svoju šansu“

Objavljeno: 17.04.13 u 15:02
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Partizana su, posle mnogo muke, u prijateljskoj utakmici savladali Trepču iz Kosovske Mitrovice sa 3:2. Jedna od svetlih tačaka ovog susreta bio je vezista crno-belih Dejan Babić, strelac jednog gola.

Babić je u Partizan došao kao veliko pojačanje iz BSK-a pre gotovo dve godine. Nakon što je igrao protiv Genka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, više se nije pojavljivao u timu sve do kraja jesenjeg dela domaćeg šampionata.

„Dobio sam priliku kada sam došao. Odigrao sam odličnih 40 minuta protiv Genka, ali šansu više nisam dobijao. Mislim da je konkurencija za prvi tim bila prejaka. Kada je Stanojević otišao i kada ga je zamenio Grant, priča je bila ista. Igrao sam na prijateljskim utakmicama, ali ne i na takmičarskim“ – rekao je Babić.

Babić je poslednji put u prvom timu Partizana igrao protiv svog bivšeg kluba, BSK-a iz Borče, pre mesec dana, u jednom od poslednjih odličnih izdanja ‘crno-belih’ , pre nego što je šampion ušao u slabu seriju rezultata. Pre toga, Babić je celih deset meseci čekao na priliku da zaigra za Partizan, ali tvrdi kako nije imao tremu kada se našao u timu.

„Nisam imao nikakvu tremu, ali sam zbog nedostatka takmičarskih utakmica imao mali problem sa samopouzdanjem. Tih dvadesetak minuta sam dobro odigrao, bio sam zadovoljan, borio sam se i nisam imao nijednu grešku“ – kaže Babić.

23-godišnji fudbaler je protiv Trepče bio strelac iz slobodnog udarca, a takođe je pogodio stativu i stalno proigravao svoje saigrače.

„Nadam se da ću dobiti priliku. Kao i od prvog dana, ja vredno i strpljvo radim i profesionalno ispunjavam sve obaveze. Nema veće satisfakcije, ali i odgovornosti koju donosi dres Partizana“ – rekao je Babić.

Vezista ‘crno-belih’ je rekao i koja mu pozicija najviše leži i sa kim najbolje sarađuje.

„Najviše volim da igram desnog veznog igrača, iako su me treneri često stavljali da igram po levoj strani. Tu odlično sarađujem sa Markom Šćepovićem, kao i sa ostalim igračim koji igraju levo, Volkovim i Ninkovićem“ – objasnio je Babić.

U 24. kolu Jelen Superlige, Partizan u subotu dočekuje Rad od 18.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter