0
Domaći fudbal

Renoviranje „Karađorđa“

Objavljeno: 16.04.13 u 18:54

karadjordje

Predstavnici grada Novog Sada dogovorili su danas sa Upravom FK Vojvodine da se u što kraćem roku rekonstruišu i izgrade južne tribine i drugi prateći objekti na stadionu, u skladu sa zahtevima Evropske fudbalske unije.

Oni su obišli stadion reagujući na dopis organizacije UEFA da se na stadionu „Karađorđe“ zabrani održavanje međunarodnih utakmica kao i utakmica reprezentacije Republike Srbije.

„Kao predstavnici Grada, moramo da vodimo računa o gradskom stadionu, bez obzira koja je struktura na vlasti u gradu“, rekao je član Gradskog veća za komunalne delatnosti Nikola Ćirović.

Za rekonstrukciju i dogradnju južnih tribina iz budžeta Grada obezbeđeno je 74 miliona dinara. Na osnovu Odluke o izboru najpovoljnije ponude, JP „Poslovni prostor“ zaključilo je Ugovor o javnoj nabavci sa izvođačem radova, a rok za izvođenje radova je 75 dana.

U prvoj fazi rekonstruisaće se i izgraditi nove tribine, svlačionice i prateće prostorije za igrače kao i deo instalacija, javlja agencija Tanjug

Prema rečima predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića, taj klub je obezbedio sredstva za izradu projekta za rekonstrukciju stadiona uz obavezu da sam snosi troškove unutrašnjeg uređenja prostorija koje koriste.

On je zahvalio delegaciji Grada na poseti i istakao da je najvažnije da Novi Sad ima reprezentativan gradski stadion kako bi FK „Vojvodina“ bio u mogućnosti da igra međunarodne mečeve pred svojim navijačima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter