0
Evropske lige

Bajernu 23. titula!

Objavljeno: 06.04.13 u 17:22

svajni

Minehnski Bajern je osvojio titulu šampiona Nemačke šest kola pre kraja Bundeslige! U 28. kolu su savladali Ajntraht u Frankfurtu sa 1:0 sjajnim golom Bastijana Švajnštajgera petom, posle akcije Robena i Lama po desnoj strani u 52. minutu. Mogao je Bajern i ranije do vođstva, ali je Alaba promašio penal u prvom poluvremenu. Mogaoje Ajntraht u finišu do izjednačenja, ali je Nojer u dva navrata bio sjajan, a sudija Mejer je propustio priliku da dosudi penal za AJntraht posle igranja rukom Dantea.

Jup Hejnkes je postao najstariji trener kome je pošlo za rukom da osvoji Bundesligu, on će ovog leta napuniti  68 godina. Moći će igrači Bajerna da proslave uz neko pivo, a dozvolio im je to Hejnkes, ali će morati da se zaustave na jednom i da se fokusiraju na revanš četvrtfinala LŠ protiv Juventusa.

Borusija iz Dortmunda je sa kombinovanim timom uspela da savlada Augzburg sa 3:2, a Neven Subotić je postigao treći pogodak za milionere. Dortmund je poveo golom Julijana Šibera, ali je Augzburg u finišu prvog poluvremena za 60 sekundi preokrenuo rezultat golovima Bajera i Fogta. U drugom poluvremenu Šiber je izjednačio, a zatim se upisao i Subotić posle centaršuta Gecea i slabe intervencije odbrane Augzburga. Goste je u nadoknadi vremena dokusurio Robert Levandovski, koji će najverovatnije poneti titulu najboljeg strelca ove sezone – dao je 21 gol, a Kisling je za sada na 18.

Leverkuzen nije uspeo da savlada Volfsburg na Baj areni iako su u 12. minutu poveli golom Andrea Šurlea. Bod vukovima je doneo Simon Kjaer golom u 70. minutu posle centaršuta Rodrigeza.

Šalke je iskoristio poraz Ajntrahta od Bajerna i osamio se na četvrtom mestu trijumfom u Bremenu protiv Verdera od 2:0. Julijan Draksler i Kiprijan Marika su slomili zelene u drugom poluvremenu, pa sada Šalke ima 45 bodova i beži pratiocima bar tri boda. Ignjovski je igrao a Verder do 78. minuta, a tada ga je zamenio još jedan Srbin – Aleksandar Stevanović.

Menhengladbah je uz dosta muke slomio otpor nesrećnog Grojter Firta i to golom De Jonga u 74. minutu, kada su imali igrača više posle isključenja Cimermana. Đurđić je igrao do 73. minuta kada ga je zamenio Nerig. Sada samo čudo može da spasi Grojter od ispadanja iz lige… I to treba da bude veoma veliko, jer imaju samo 15 bodova, što je u ovom momentu čak 14 manje od zone opstanka, a 11 manje od mesta koje vodi u baraž.

Rezultati:
Hofenhajm – Fortuna 3:0
Ajntraht – Bajern 0:1
Dortmund – Augzburg 4:2
Menhengladbah – Grojter Firt 1:0
Leverkuzen – Volfsburg 1:1

Verder – Šalke 0:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter