0
Domaći fudbal

Sa Pintu: „Obaveza nam je da pobeđujemo“

Objavljeno: 02.04.13 u 16:16

pintu-spajic

Fudbalere Crvene zvezde u sredu očekuje meč 21. kola Jelen Superlige u kojem će pred svojim navijačima dočekati kulski Hajduk, a ukoliko zabeleže pobedu prvi put će vezati dva trijumfa u prolećnom delu sezone. Utiske pred ovaj meč izneli su trener Sa Pintu i defanzivac Uroš Spajić.

„Sigurno da očekujem pobedu. Smatram da imamo sve uslove da pružimo dobru igru i savladamo rivala. Kao što sam rekao i pred prethodnu utakmicu u timu imam, kada su igrači u pitanju, sve što mi je potrebno kako bi došli do pobede“ – rekao je Sa Pintu.

Mladi defanzivac Uroš Spajić našao se u startnih jedanaest na debiju Portugalca na klupi Crvene zvezde. Poverenje koje mu je ukazao novi šef sigurno da mnogo znači mladom reprezentativcu Srbije i s obzirom na igru koju je prikazao, može da se očekuje da Spajić i protiv Kuljana bude deo štoperskog tandema.

„Obaveza u svakom meču kada igrate za Crvenu zvezdu jeste da pobeđujete. Imamo veliku obavezu prema navijačima koji na svaku našu utakmicu dolaze u velikom broju i bodre nas. Na taj način prenose energiju na nas i njihova podrška nam mnogo znači“ – rekao je Uroš Spajić.

Portugalac se vrlo dobro upoznao sa kvalitetima narednog rivala koji je u meču protiv Partizana pružio vrlo dobru partiju.

„Video sam dobru igru oba tima. Utakmica je bila puna intenziteta i borbe, ali nažalost teren je bio loš, i nije bilo moguće prikazati neki veliki fudbalski kvalitet. U modernom fudbalu nikoga nije lako pobediti i da biste došli do rezultata uvek morate maksimalno da se borite, da budete organizovani i maksimalno koncentrisani. Takođe, bez obzira na rezultat i protivnika tokom svih 90 minuta ne sme da bude opuštanja“ – pojasnio je Sa Pintuc i dodao da je zadovoljan zalaganjem svojih izabranika na treninzima i utakmicama.

„Malo je vremena prošlo da bih mogao da kažem da poznajem sve mogućnosti svih igrača. Deset dana je kratak period za tako nešto, ali sam uveren da ćemo kako vreme odmiče biti sve bolji“ – uveren je Sa Pintu.

Protiv Hajduka u timu sigurno neće biti Luke Milivojevića, Nikole Petkovića i Aleksandra Pantića, zbog povreda, dok se kapiten Nenad Milijaš se oseća bolje i postoji šansa da konkuriše za sutrašnju utakmicu.

„Volim kada imam sve igrače na raspolaganju. Ekipu doživljavam kao porodicu i volim da su svi članovi porodice zdravi. U takvim situacijama teže je izabrati tim, ali to su slatke muke“ – naglasio je Sa Pintu i konstatovao da će učiniti sve da u narednom periodu Crvena zvezda igra brže.

„Trudićemo se, kao što sam već rekao da napredujemo iz dana u dan. Dobro treniramo i uostalom svaki ozbiljan tim mora da igra brzo, da se dobro kreće, da se bori i da razume fudbal“ – zaključio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter