0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milan Rodić za HotSport: San mi je dres reprezentacije Srbije!

Objavljeno: 25.03.13 u 08:26

rodic-predstavljanje

One koji površno prate dešavanja u Jelen Superligi Srbije možda  je zimus iznenadio prekomilionski transfer Milana Rodića iz OFK Beograda u ruski Zenit iz Sankt Peterburga. Međutim, oni koji pažljivo prate srpski fudbal znaju da se radi o dečku, koji je poslednje dve sezone bio možda i najbolji levi bek u ligi.

Rodić je rođen u  Drvaru u Bosni i Hercegovini. Kao dvogodišnji dečak se sa porodicom preselio u Beograd. Fudbal je počeo da trenira sa sedam godina, kada ga je majka povela na prvi trening u OFK Beograd. Izbor kluba je pao kao logično rešenje, s obzirom da se njegov dom nalazi u neposrednoj blizini stadiona. U mlađim kategorijama je  igrao po levoj strani, ali ofanzivnije, da bi kasnije bio prebačen na poziciju levog beka.

U medijima su se svakodnevno spominjali neki drugi klubovi u kojima bi mogao da nastaviš karijeru. Posle dugotrajnih pregovora ruski Zenit je bio najuporniji. Kako si se osećao kada si saznao da ćeš karijeru nastaviti u ovom klubu?

Bilo je ponuda od više stranih klubova i na kraju se izbor suzio na dva ruska – Krasnodar i Zenit. Kako bih mogao da se osećam kada sam saznao da ću karijeru nastaviti u tako velikom klubu? Prvo ponosno na sebe! To znači da mi se isplatio dugogodišnji trud i rad.

Rodic Suarez

 Vrlo brzo si dobio šansu da igraš. Imao si spektakularan debi na  prepunom Enfildu, protiv slavnog Liverpula, u utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Poznato je da si navijač Liverpula, kako si doživeo tu utakmicu, da li si mogao da zamisliš takav debi?

Do pre dva meseca nisam mogao ni da zamislim da će se tako nešto desiti. To je bio neverovatan osećaj. Međutim, kada sam ulazio u igru, nije bilo vremena za osećanja i emocije. U glavi mi je bilo samo ono šta mi je trener rekao. Bolje je za mene što sam odmah počeo da igram, tako ću se što pre prilagoditi novoj sredini.

Šta ti je trener Spaleti rekao kada је trebalo da uđeš u igru?

Da pojačam defanzivu, da pomognem Krišitu u tom segmentu igre.

rodic-bazel-zenit2

Kako su svi u klubu reagovali posle utakmice sa Bazelom, kada ste ispali iz Lige Evrope? Pretpostavljam da su vam ambicije u ovom takmičenju bile veće?

Svi su imali veće ambicije, ali šta da se radi… Sada smo se okrenuli prvenstvu i kupu.

U ruskoj Premijer ligi ste trenutno treći, imate osam bodova manje od prvoplasiranog CSKА, da li je ta razlika dostižna?

Velika je razlika, ali se nikad ne zna. Ruska liga je takva da svako može svakog da dobije.

Kakav vam je raspored utakmica do kraja? Da li  ćete igrati protiv težih rivala?

Od jačih protivnika nam je ostalo da igramo samo sa CSKА. Svašta još može da se desi do kraja.

Rodic Hulk

U ekipi Zenita su ti saigrači mnoga poznata fudbalska imena, između ostalih  Hulk i Vicel. Kakav su utisak ostavili na tebe?

Na treninzima se normalno ponašaju, ne razlikuju se od drugih. Mada, posle treninga svaki fudbaler odlazi na svoju stranu, nema tu druženja.

Dosta se pisalo u medijima o tome da su ostali igrači nezadovoljni zbog tretmana zvezda  koji oni imaju u odnosu na druge?

Nezadovoljna su samo tri-četiri igrača i to iz čiste ljubomore…

Kakav je Lučano Spaleti kao trener?

Odličan. On se najviše bavi taktikom.

Da li je istina da vas nagradi slobodnim danima kad zaslužite?

Istina je. Nagradi nas sa tri-četiri slobodna dana.

trening-zenit

U klubu su ti saigrači bivši srpski reprezentativac Aleksandar Luković, kao i mladi crnogorski napadač Luka Đorđević. Kako funkcioniše balkanski trio?

Odlično! Zaista od prvog dana su me odlično prihvatili i hvala im na tome. Družimo se i čuvamo jedni druge. Lepo je što je tako.

Da li pratiš igre OFK Beograda? U prolećnom delu sezone beleže loše rezultate.

Pratim redovno sve što se dešava vezano za moj bivši klub. Verujem u to da će biti bolje. Jedna pobeda bi promenila sve.

Kakve su im šanse u Kupu, nakon poraza od Vojvodine u prvoj utakmici polufinala ?

Mislim da mogu do finala. Sada u ovoj reprezentativnoj pauzi da srede stvari i biće sve u redu.

Plavo-beli imaju još  jednog Rodića u svojim redovima. Tvoj brat Luka igra u mlađim kategorijama OFK Beograda ?

Da, za sada je odličan. Ima predispozicije da bude bolji od mene.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da li priželjkuješ  dres A reprezentacije Srbije?

Naravno da priželjkujem! San mi je da obučem dres sa nacionalnim grbom.

Katarina D. Kostić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter