1
Domaći fudbal

I tako se spašava klub

Objavljeno: 11.03.13 u 11:46

Srđan Soldatović

Trener golmana fudbalera Smedereva Srđan Soldatović ovog vikenda bio je prinuđen da stane na gol u susretu 18. kola Jelen Superlige protiv Rada (1:1) i gol je primio tek u 90. minutu.

Situacija je bila takva da oklopnici nisu imali drugo rešenje, pa je tridesetdevetogodišnji penzioner odlučio da se ponovo aktivira.

„Naš prvi golman Mladen Živković je u prošlom kolu dobio crveni karton, a rezervni čuvar mreže Nikola Milojević je zbog neisplaćenih zarada odlučio da napusti klub. I šta sam drugo mogao da uradim u takvoj situaciji?

Preda mnom su bile dve opcije: da na gol stavim nekog iz omladinske škole i uvalim ga u veoma neugodnu situaciju da spasava stvari u ovako teškoj situaciji ili da ja stanem na gol. Eto, odlučio sam se za ovu drugu.

„Da ironija bude veća, poslednji meč u karijeri odigrao sam u martu 2011. godine upravo u Smederevu, a tada sam branio boje Javora. Za ove dve godine nikad mi nije palo na pamet da ću ikada ponovo braniti. Međutim, i to se dogodilo.

Imam 39 godina, ne mogu više da branim i želim da budem trener golmana. Ovo je bila samo iznuđena situacija i tu je kraj“, rekao je Soldatović za Kurir i dodao:

„Ne bih pričao o finansijskom stanju u klubu jer to nije moj posao, ali želim da istaknem da su fudbaleri istinski heroji Smedereva. Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, oni daju svoj maksimum, nekad čak i više od toga.

Uslovi u klubu su takvi kakvi jesu, ali njihovo ponašanje i profesionalizam su za svaku pohvalu.“

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title I tako se spaÅ¡ava klub | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter