0
Domaći fudbal

Toletova ideja neostvariva

Objavljeno: 03.03.13 u 12:08

stadion Partizana

Ideja predsednika FSS Tomislava Karadžića o rušenju Partizanovog i Zvezdinog stadiona i izgradnji novog naišla je na mnoge osude. Kako navijača, tako i ljudi iz sporta.

Još jedan u nizu njih je i direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović, koji je u izjavi za Sportski žurnal objasnio zašto zastupa takve stavove.

„O ideji predsednika Fudbalskog saveza Srbije saznao sam posredstvom medija i na papiru sve deluje izvanredno zamišljeno.

Čitam kako bi moderni objekt primao 60.000 gledalaca, bio višefunkcionalan, da je investitor iz Engleske spreman da uloži ogromna sredstva. Međutim, nisam siguran da bi zamisao da njegovi korisnici istovremeno budu reprezentacija, Partizan i Crvena zvezda mogla da se pretoči u stvarnost.

Za tako nešto ne postoje uslovi. To je bilo moguće u prošlosti kad je stadion JNA bio dom državnog tima, a na njemu prvenstvene i međunarodne mečeve igrali mi i Zvezda.

U međuvremenu su se uslovi u društvu i sportu toliko promenili da je u današnje vreme takva pojava nemoguća misija. Pošteno govoreći – neizvodljiva. Možda u nekom drugom dobu, ali sad ne.

Stadion je vlasništvo Sportskog društva, a mi kao FK smo njegov najveći i najznačajniji korisnik. Šta bi se dogodilo, prilikom eventualnog rušenja, s atletičarima, džudistima, ostalim sportistima koji na njemu svakodnevno treniraju?

Partizan je svojevremeno imao investitora, prošli smo sve komisije, a onda je neko zaustavio predlog, kad je trebalo da ga odobri Skuština Beograda. Nije moje da pričam jesu li to bile političke ili neke druge igre, samo znam da bismo danas imali moderan stadion, koji bi mogao ugostiti 38.000 gledalaca“, kaže Stepanović.

Predsednik Dragan Đurić, nije želeo da iznosi svoje mišljenje, već je samo poručio da će se o ovoj temi razmatrati na sastanku Upravnog odbora sledeće nedelje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter