1
Domaći fudbal

Ivić mi rekao da ne dam gol

Objavljeno: 11.02.13 u 20:25

Pjer Boja

Ko je rekao da se priča oko nameštenih utamica u Srbiji završila? Pa tek je počelo.

Prvo su se pre izvesnog vremana javili Boban Dmitrović i Dragiša Pejović iz Borca iz Čakča, onda je pre neki dan Nikolas Asprogenis rekao da su mu u Partizanu nudili da namesti meč, a sad se pojavio i Pjer Boja.

On tvrdi da su mu pre deset godina indirektno tražili da ne daje više golova na jednoj utamici i da je to učinio tadašnji kapiten Vladimir Ivić.

„Mene niko nije zvao telefonom, niti mi je u razgovoru nudio novac da namestim neki meč, ali sam doživeo jednu situaciju koja je jako čudna. Igrali smo utakmicu 2003. ili 2004. godine u domaćem prvenstvu i poveli smo 3:1…

Imali smo vremena da damo još neki pogodak, ali mi je tada prišao tadašnji kapiten Vladimir Ivić i rekao: „Nećemo više davati golove. Jel ok?“.

Začudio sam se… Šta sam mogao da uradim? I stvarno, niko nije više želeo da postigne gol.

Nikada se ne bih vratio u Srbiju da igram fudbal. Nikad u Partizan… Zbog njih nisam uspeo da potpišem ugovor sa jednim klubom iz Katara. Verovatno bih igrajući tamo zaradio za 2,5 godine više od dva miliona dolara i tako se obezbedio.

Kada sam drugi put stigao u Partizan jedini motiv mi je bilo igranje u Ligi šampiona. Dogovorio sam se sa generalnim sekretarom Darkom Gruborom i Albertom Nađom da ostanem šest meseci, a onda da ponovo sednemo za sto. Dogovorili smo platu i sve je bilo ok…

Ali, kada sam posle šest meseci želeo da odem oni su mi pravili problem. Usmeno su mi rekli da sam slobodan igrač i da idem da završim posao sa klubom iz Katara. Kada sam tražio napismeno da nemam obeštećenje, posle nekoliko dana jurenja Grubora i Nađa doživeo sam šok.

Napisali su da imam ugovor još šest meseci i da mi je obeštećenje 350.000 evra. Nisam mogao da verujem šta su mi uradili. Propala je priča i ostao sam bez kluba…

Oni su samo napravili ugovor, na kome nije bilo „cifre“ za koju sam trebao da igram. Zar je to normalno? Pa, zar sam ja lud da potpišem ugovor da igram za džabe… Morao sam da ih tužim…

Izgubio sam šest meseci, a na kraju su mi u sedištu FIFA rekli da  sam ja u pravu ali da se ništa neće promeniti. To je mafija! Biznis, nikako pravda. Klubovi su zaštićeni i moraš imati nekog jakog da te gura ako hoćeš da dobiješ neki spor“, rekao je Boja za sajt Sport26.

Pogledom u arhivu Partizana dolazi se do podatka da su tih pomenutigh godina crno-beli u dva navrata pobedili rezultatom 3:1 i to oba puta u Humskoj. Prvo su 22.3.2003. godine savladali Železnik, a potom 21. novembra i Radnički iz Obrenovca.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter