0
Fudbal

Platini morao da glasa za Katar?

Objavljeno: 29.01.13 u 19:46

Platini

Iako špekulacije o korupciji kad je u pitanju dodeljivanje SP-a bogatoj bliskoistočnoj državi nisu nove, France Football je sve indicije skupio na jedno mesto. Objavio je dosije na 20 strana pod nazivom “Katargejt“, a ono što najviše upada u oči je uplitanje u celu priču bivšeg francuskog predsednika Sarkozija i predsednika Uefe Mišela Platinija.

France Football piše da je Sarkozi pre glasanja pozvao Platinija na večeru sa katarskim princem Tamimom bin Hamadom bin Khalifom Al-Thanijem i uveravao ga da svoj glas treba da da upravo Kataru.

Platini je priznao da je bio na toj večeri, ali tvrdi da Sarkozi nije tražio da glasa za Katar, već se razgovaralo o ulaganjima u francuski fudbal. Ipak, Katar je 2. decembra 2010. dobio organizaciju SP-a, a Platini je uskoro priznao da mu je dao svoj glas upravo Kataru iako se očekivalo da će podržati SAD.

Još ranije je, podsetimo, bivši podpredsednik FIFA  Džek Vorner izjavio da postoji mogućnost da su četvorica članova Izvršnog odbora primila ukupno 20 miliona dolara kako bi glasali za Katar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter