0
Domaći fudbal

Ponoćni sastanak kod Vučića, epilog nepoznat

Objavljeno: 24.01.13 u 10:53

zvezda

Šta god da se dogodi u Crvenoj zvezdi i kako god se razreši sukob na relaciji DžajićČović šteta koja je tim činom napravljena teško da će moći da bude popravljena.

Još jedno brukanje u nizu crveno – belih sinoć je po svemu sudeći pokušao da „ispegla“ Aleksandar Vučić koji je sa potredsednikom i predsednikom kluba održao sastanak sinoć oko ponoći. Njegov epilog nije poznat, ali prvi je „loptu spustio“ Nebojša Čović izjavom de će sve biti rešeno unutar kluba.

„Između nas već neko vreme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem” kazao je Čović.

Sa druge strane Dragan Džajić se još uvek nije oglasio, kao ni njegov šurak i Gensek kluba Miodrag Zečević.

Iako informacije još uvek nisu zvanične, gotovo je sigurno da je sukob između Džajića i Čovića izbio pošto je potpredsednik kluba imao zamerke na Zečevićevo obavljanje posla, nakon čega su usledile teške reči, a sasvim moguće i fizički obračun.

Međutim, to je zapravao bio samo okidač za daleko veći problem, a tiče se finansijske situacije u klubu.

Poznato je da Čović iz petnih žila pokošava da odblokira račune kluba, ali da dinamika kojom se to odvija nikako nije na onom nivou na kome bi on želeo da bude (još nisu potpisani dogovoreni sporazumi sa Slobodom i Borcema koji bi značajno olakšali poslovanje kluba), a zbog toga je prst uperio ka Džajiću i Zečeviću smatrajući da rade sporo.

Predsednik sa druge strane smatra da mu se Čović meša u posao, odnosno u dovođenje pojačanja, što potredsednik i čini jer ne odobrava novac koji nema, a na kome sportski sektor insistira (plata Petkovića od 8000 evra iako je Džajić tražio da se odobri više novca).

Čović je sposobnost da finansijski stabilizuje kluba pokazao na primeru ekipe sa Malog Kalemegdana, ali činjenica je da su u Ljutice Bogdana daleko veći problemi  i pitanje je da li sa njima može da se izbori.

Sa druge strane Džajić ima ostvaren najveći rezultat u istoriji sprskog fudbala, ali to je bilo pre 22 godine. Drugim rečima Džajić ima ime, ali pitanje je da li još uvek Ii posle svega ima ono što je potrebno za ozbiljno rukovođenje posrnulim fudbalskim gigantom.

Koja će struja prevagnuti u ovom sukobu tek ostaje da vidimo, ali sve što se događa u Ljutice Bogdana ne uliva nadu da će crveno – beli uspeti da se vrate na put uspeha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter