0
Fudbal

Surovi Siti i Liverpul, VBA šokirao i Čelsi

Objavljeno: 17.11.12 u 18:20

Odigrano je još šest mečeva 12. kola Premijer lige, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Vest Bromviča, koja je savladala Čelsi sa 2:1. Ekipa Stiva Klarka igra fantastično ove sezone, ali niko nije očekivao da će savladati i aktuelnog osvajača Lige šampiona. Pobedu je najavio Šejn Long, posle sjajnog centaršuta Morisona, ali je Čelsi uzvratio u prvom poluvremenu, pošto je Azar hteo da vrati loptu na peterac glavom, ali je pogodio Ridžvela ispred sebe i lopta je završila u mreži. Očekivalo se da će plavci ovde uspeti da dođu i do sva tri boda, ali je usledio novi šok za njih u nastavku. Napad Vest Broma sa leve strane, centaršut Longa i pogodak Odemvinija ispostaviće se vredan tri boda. Ali do kraja meča sve zasluge idu na račun golmana VBA Boza Majhila koji je tri puta skidao zicere igračima Čelsija, a najviše će ga sanjati Danijel Staridž. VBA je ovom pobedom četvrtog mesta sa 23 boda, samo jednim manje od Čelsija!

 

Mančester Siti je ponovo lider na tabeli, bar na kratko. Građani su sa 5:0 savladali Aston Vilu, ali im je trebalo 43. minuta da načnu goste na Itihadu. To je uradio David Silva, a u drugom poluvremenu su se igrali Argentinci Tevez i Aguero koji su postigli po dva gola.

 

I Liverpulu je dugo trebalo da probije bedem Vigana, čekali su navijači na Enfildu do drugog poluvremena, a tada je Rahim Sterling uposlio Luisa Suareza, koji opet trese mrežu. Urugvajac postiže još jedan pogodak, a treći gol je delo Enrikea.

Njukasl je dočekao Svonsi i navijači svraka su se ponadali da će njihovi ljubimci kljucnuti labudove. Ali to se nije desilo, čak su gosti iz Velsa kući odneli sva tri boda. U 58. minutu Miču je postigao prvi gol, a u 87. De Guzman drugi. Demba Ba je samo ublažio poraz, a Njukasl nastavlja sa jako lošom formom…
Reding je došao do prve pobede u sezoni, pošto su uspeli da preokrenu meč protiv Evertona. Karamele su povele preko Nejsmita u 10. minutu, a u drugom poluvremenu Reding postiže dva gola – tačnije La Fondre, za veliku radost svojih navijača.

Sada je jedini tim bez pobede KPR koji je opet razočarao i izgubio na Loftus Roudu od Sautemptona 3:1! Lambert i Pančion su doveli svece u vođstvo od 2:0 u prvom poluvremenu, a nadu policajcima je vratio Hoilet. Međutim, meč je završen u 83. minutu kada je autogol postigao Anton Ferdinand. Ovo je verovatno kraj za Marka Hjuza na klupi KPR-a koji je zakovan za dno sa samo četiri boda iz 12 mečeva.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter