0
Fudbal

Čelsijeva osveta

Objavljeno: 31.10.12 u 23:27

Čelsi je uspeo da se osveti Mančester Junajtedu za poraz u Premijer ligi. U meču osminefinala Liga kupa, plavci su na Stamford Bridžu slavili sa 5:4 posle produžetaka, a do 95. minuta Junajted je vodio sa 3:2, kada je dosuđen penal za Čelsi. Osveta je bila slatka.


Junajted je poveo posle ukradene lopte Andresona na sredini terena (Oriol pogrešio) i pasa Brazilca ka Rajanu Gigsu koji dovodi goste u vođstvo. Penal za Čelsi je dosuđen u 31. minutu Bitner napravio prekršaj, a David Luiz pogodio sa bele tačke.

Junajted opet dolazi do vođstva, Anderson je ovoga puta uzeo loptu Luizu i uposlio Čičarita za 2:1. Čelsi preko Kejhila dolazi do izjednačenja (centaršut Mate), ali Anderson upisuje treću asistenciju, a Nani prvi gol na meču. Ipak u 95. minutu ogromnu glupost pravi mladi Vuton koji u kaznenom prostoru ruši Ramireza, a Mejson pokazuje na belu tačku. Siguran je Eden Azar i meč odlazi u produžetke.

A tamo Vuton pravi još jedan ogroman kiks, umesto da vrati loptu glavom Lindegardu, on je spušta na nogu Staridžu, koji zaobilazi i golmana Junajteda i postiže četvrti pogodak za vođstvo Čelsija 4:3! A u 116. minutu Čelsi rešava pitanje pobednika, kontru je povukao Azar i majstorski sve odradio, asistirao genijalno Ramirezu, koji lako prolazi Lindegarda i trese mrežu đavola po peti put. U poslednjem minutu drugog produžetka penal za Junajted, Gigs smanuje na 5:4.  Nije pomoglo Junajtedu ni što je tri puta vodio u regularnom delu, Čelsi je u četvrtfinalu.

 

Norič je priredio veliko iznenađenje, pošto je do 84. minuta gubio od Totenhema sa 1:0 (Bejl). Ali kanarinci su prošli u četvrtfinale, pošto je autogol dao Jan Fertongen, a u 87. minutu meč rešava Simeon Džekson.


Liverpul je priredio još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima na Enfildu i ispao je iz Liga kupa od bivšeg kluba Brendana Rodžersa Svonsija. Čiko i Dajer su doneli prednost gostima iz Velsa, a Luis Suarez je crvene vratio u meč u 76. minutu. Međutim, Liverpul je krenuo svim silama napred, a Svonsi postigao još jedan gol u samom finišu preko De Guzmana za konačnih 3:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter