0
Evropske lige

Dizeldorf od 0:2 do 2:2 protiv Šalkea, novi prvoligaš i dalje bez poraza

Fortuna uz Fortunu

Objavljeno: 28.09.12 u 22:27

Odigran je prvi meč 6. kola Bundeslige, a fenomenalna ekipa Fortune iz Dizeldorfa nastavlja da iznenađuje fudbalsku javnost. Izabranici Norberta Milera odigrali su 2:2 protiv Šalkea, iako su na poluvremenu gubili sa 2:0.
Sjajno je Šalke započeo meč, a kada su poveli golom Klasa Jana Huntelara u 13. minutu potpuno se izgubila koncepcija igre Dizeldorfa. To su gosti iz Gelzenkirhena iskoristili i sedam minuta kasnije poveli sa 2:0 pošto je Fuks pronašao Žoela Matipa.
Mogao je Šalke da vodi i ubedljivije, ali je odličan bio golman domaćeg tima Sebastijan Gifer. A u drugom poluvremenu potpuni šok za kraljevsko plave. Dani Šahin, momak kome je otac Nemac, a majka iz Ukrajine, postiže dva gola i odnosi izjednačenje domaćen timu! Kako se igra Fortune raspala u prvom poluvremenu, isto se desilo Šalkeu u drugom delu.
Dizeldorf tako ostaje jedini neporaženi tim uz Bajern i Ajntraht, a zaista ne pamtimo kada se poslednji put desilo da dva tima koja uđu u Bundesligu iz Cvajte nemaju poraz tako dugo. Fortuna je na 5. mestu sa 10 bodova, a ovo su im bila prva dva primljena gola u sezoni. Šalke se popeo na treće mesto sa 11 bodova, ali ima i meč više od Hanovera kog su pretekli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter